26 באפריל 2012

כחול ולבן הם לא רק צבעי הדגל

כל שנה, במוצאי יום הזיכרון, אמא שלי מתקשרת אלי.
"בדיוק לפני ... שנים," היא זורחת מעברו השני של הקו, נוקבת במספר השנים המדויק "העבירו אותי מחדר לידה לחדר התאוששות".


* * *
המיתולוגיה המשפחתית שלנו כבר שחקה את סיפור הלידה שלי עד דק.
בבוקר יום הזיכרון לפני 30 שנה הלך אבא שלי לטקס האזכרה בבית העלמין ואמא שלי, שהיתה בשלבי הריון מתקדמים, הלכה לבית-החולים "בני ציון" בחיפה. התאריך המיועד ללידה היה למחרת, ומאחר שהם הוזמנו לחגיגות יום העצמאות אצל חברים בקיבוץ כברי, היא בסך-הכל רצתה לוודא שהכל בסדר ושהם יכולים להתרחק מהבית. 

כשאמא שלי הגיעה לבית-חולים הודיעו לה הרופאים שהיא בפתיחה 3, ושהמקום היחיד שהיא הולכת אליו הוא חדר הלידה. בימים ההם, של שנות ה-80 העליזות, עוד לא היו פלאפונים ואמא שלי נאלצה לחכות כדי שאבא שלי יחזור הביתה והיא תוכל להתקשר להודיע לו שיגיע לבית-החולים. אז היא חיכתה, ומזל שבאותם ימים הם התגוררו ממש בשכנות לבית-החולים, כי עד שהיא התקשרה והוא הגיע ירדו לה המים, ושעתיים אחר-כך, אחרי לידה קלה ומהירה כבר הייתי בחוץ. 


זה היה כבר אחר-הצהריים, יום הזיכרון החל לשקוע לאיטו. מאוחר יותר, כאשר העבירו אותנו למחלקת יולדות, אמא שלי ראתה את הזיקוקים של יום העצמאות מבעד לחלונות הענקיים של מסדרון בית-החולים.

* * *
הסיפור הזה, שמסופר ומדובר בו לפחות פעם בשנה, מכובס היטב. יש בו לא מעט חורים, שרק לאחר שעברתי שתי לידות בעצמי בכלל תהיתי על קנקנם. חלק מן הפרטים נשמטו ונשכחו עם השנים, סדר הזמנים לא לגמרי תואם את רצף האירועים וכל אחד מבני המשפחה מנדב הסבר קצת שונה למה שהיה. אבל העיקר הוא העיקר, והרומנטיקה והסמליות שנקשרו בו הופכים את יום העצמאות, מעבר להיותו אחד הימים הכיפיים ביותר לחגוג בו יום הולדת, לאחד הימים המיוחדים והחגיגיים בשנה עבורי. 

* * *
המעבר מיום הזיכרון ליום העצמאות רק הופך קשה יותר משנה לשנה. 


אלו הפנים והשמות שפעם הם היו גדולים ממני והיום אני כבר גדולה מהם. הילדים שלי שאני מחבקת חזק בצפירה, דרוכה, חושבת על האמהות של התינוקות שהפכו ילדים ונשארו ילדים, לא מצליחה לתפוס את קצה קצהו של הכאב. זו ההתפכחות הזו, שמגיעה עם הגיל והחיים. והמון כעס, שלרגעים מאפיל על העצב, כשכל הסיסמאות והקלישאות מתפוצצות בפנים. כשהתשובות לשאלות כבר לא כל כך ברורות, הספקות מכרסמים והערכים כבר לא כל-כך חד-משמעיים. או מקודשים. והשחור והלבן, נמרחים לקשת רחבה של אפור באמצע. זו צביטה של געגועים, דמעה שבורחת, צינה משתקת של פחד וחרדה.  


ואחר כך, במעבר חד, לחגיגות והמסיבות, הזיקוקים והעל-אשים. הטקס בהר הרצל, התס"חים והמצעדים, המטס. כל שנה אני קצת בזה, לעצמי ולעצמנו, על הלב שמתמלא גאווה, המילטנטיות שמרוממת אותנו, הפטריוטיות הקצת כוחנית הזו, גאווה ישראלית שעדיין לא החליפה מודל ומקרטעת עוד מתש"ח. ימבה קלישאות בפיתה, לעוסות היטב ואנחנו ממשיכים ולועסים, משנה לשנה. 


סלחו לי על החשיבות העצמית, אבל יום ההולדת שלי מנגן היטב על הקלישאה "בין עצב ושמחה". על המעבר הזה, שאני כל-כך אמביוולנטית כלפיו. 


* * *
יכולתי, עקרונית, להתעלם ממנו. כמה אנשים באמת חוגגים יום הולדת לפי התאריך העברי שלהם?

בכל זאת, אני דבקה בו בעקשנות, בתאריך העברי שלי, למרות התגובות המגחכות בדרך כלל. משהו בי בכל זאת כנראה, מאמין בקלישאות האלה ושאין לנו ארץ אחרת. ואוהב נורא את המדינה הזו, למרות שקשה לחיות בה. מתמלא התרגשות וגאווה ילדותית כמעט לשמוע על ישראלי שהצליח, או כשההמנון שלנו מתנגן  ברחבי העולם. וגם כשהוא שומע בפעם האלף ואחת את הקול הרועד של בן גוריון וה"אני מכריזים בזאת". שירי הלהקות הצבאיות ושבת עברית הן עד היום הפסקול מועדף עלי, כל כולו מרגיש לי כמו בית.  וכשכל הארץ דגלים דגלים ומנגלים מעשנים, ובבת אחת השמחה מתפרצת והחגיגות מתחילות, הכיף כיף לחגוג ככה יומולדת. עם הבמות, והדוכנים, והזיקוקים והקצף והפטישים. מה 'כפת לי לחשוב שכולכם חוגגים איתי?


אולי זאת היום הולדת שלי, אולי זה כי אני באמת ישראלית, אוהבת לצקצק ולקטר אבל בסוף מצטרפת לעדר. ואולי זה כי אני באמת מאמינה בכל זה. אני לא יודעת. אבל יום העצמאות הוא אחד הימים הכי חגיגיים עבורי, יום חג אמיתי. החג הכי, אחי. 



* * *
חג, אמרנו? 




 אז יצאנו לחגוג!
הכי ישראלי שיש..




דווקא הכנתי להם בגדים כחול-לבן, אבל בערב היה קריר מדי כדי ללבוש אותם. 




מזל שהמשכנו לחגוג היום בצהריים, אצל סבא וסבתא בחצר.








היה דיסקו..







14 באפריל 2012

לאוהבים את האביב

לפעמים החגיגה נגמרת. טאף לייף, מחר מחזל"שים, נגמר החופש.

מעולם לא סבלו רבים כל-כך משביזות יום א', ככה לפחות מדווח הפייסבוק שלי. ברי המזל שבינינו מורידים, אז ווי ספיק, את המועקה עם איזו מופלטה און דה-רוק אלא שאני, סניף סניף, לא מצאתי לי כל מימונה להסתופף בה, ונאלצתי להסתפק בשאריות ה-m&m שקיבלנו באחת החבילות לחג. 

"את עצובה?" שאלה אותי הגמדה, אחרי ששמעה אותי אומרת ליודל שלא בא לי ללכת מחר לעבודה.
"היה לי כיף איתכם בחופש" הסברתי לה, "אני אתגעגע אליך מחר, כשתלכי לגן". 
"אה, אוקיי" היא חשבה קצת, ואז חייכה ופרשה ידיים "חיבוק?"

* * *
לא עשינו יותר מדי תוכניות לחופש הזה. 
בנוסחה שבין אוברדראפט של ימי חופש, תודות לריטואל מחלות החורף שחגג במחוזותינו, ובין המוני בית-ישראל בארץ קטנה עם שפם ומרחב ציבורי מצומצם, ותוך שהבאתי בחשבון שדוחק וצפיפות גורמים לי לאבד את עשתונותיי חשבתי כבר לוותר מראש.

חילקנו בינינו את הימים, אמא שלי התנודבה גם היא למאמץ הלאומי. היודל, באצילותו, הודיע שייקח חופש במחצית השניה של השבוע. סיכמנו שאצטרף, אם יהיו תוכניות מיוחדות.
ביום ראשון עוד נהנתי מהשקט במשרד. ביום שני כבר מיציתי.
אחר הצהריים, במדרחוב בזכרון-יעקב הבנתי שחופשה משפחתית זה אחי, הכי. אבל אם אפשר, שיהיה קצת פחות צפוף. 

* * *
מבחינתי הייתי מעבירה ככה את שארית חיי, בחיי.
בלי שעון מעורר, בלי לוחות זמנים. בקרים משפחתיים מנומנמים, רביצה משפחתית מתמשכת. זמן איכות מזוקק של אני, והוא, והגמדים. קצת משפחה, קצת חברים, המון גני שעשועים.


"אולי ניסע לטייל?" הציע היודל.
"אולי.." השהיתי את תשובתי בדיפלומטיות, מנסה להסיח את דעתו. לא שלא רציתי לטייל, אבל מהדורות החדשות לא הפסיקו לשחרר דיווחי זעם על פקקים ועומסי תנועה. "זה לא טוב לי", ניסיתי להסביר.
"אולי נלך לקנות לה סנדלים?" הצעתי חלופה, גזרה שיכולתי לעמוד בה. לרגע לא השליתי את עצמי שהקניון שומם מאדם חלילה, "אבל הקניות ירדימו את המפלצת הסוציופתטית שבי" נימקתי בענייניות.


אז קנינו לה סנדלים (שעוד יסופר אודותיהם בהרחבה). ובגד ים לו ולה. וגם קרוקס  בצבע לימונדה ורודה. עם שני קיטי לקישוט. ואכלנו גלידה וחזרנו הביתה.

פייר? התעייפתי. מזל שלמחרת היה חופש.

* * *
בבוקר, במחווה של רצון טוב, בשעה שנמרחנו ביקיצה טבעית מאוחרת, הצעתי שאולי בכל זאת נעשה משהו.
"אולי ניסע לטייל?" הציע היודל.
"אולי.."

היה כבר מאוחר מדי כדי להספיק איזה מסלול, אז החלטנו לנסוע לראש הנקרה. אבל אז בדיוק התחיל לטפטף הגשם, ואני כבר רציתי לוותר. "אפשר לתל-אביב" חשבתי בקול, בזמן שהוא כבר התניע.

את תל-אביב אני תמיד אוהבת. פקוקה מדי, צפופה מדי, לחה מדי, בלי חניה, לי זה לא מפריע.
והיא היתה טובה אלינו. אולי זה השעה המאוחרת שבה יצאנו, אולי כולם נסעו לטייל בצפון כי את הפקקים ראינו בכיוון ההפוך, השמש הציצה ונעלמה, ואפילו הצלחנו לזרוק את האוטו באיזה חניון. 

"תגיד" שאלתי אותו, כהתחלנו לצעוד לאורך הטיילת בנמל "לא קנינו לה קרוקס ורודות?"
"כן, למה?" הוא השיב בשאלה, מסתכל למטה.



"כי הן סגולות, זה למה". החשדניסטית שבי לא יכלה להתאפק מלרטון שעבדו עלינו. הגמדה דווקא נהנתה מהן. אחר-כך גילינו שמדובר בעצם בפטנט ושהנעליים משנות את הצבע בחשיפה לאור שמש. 

"לאן הולכים?" הגמדה שאלה. 
"לשם" אמרנו, בלי תוכנית ברורה. 
"לאן?" היא התעקשה.
"הולכים"
מה עשינו?
כלום ושומדבר.
כיף גמור.

עצרנו ליד איש נחמד, מחופש כמו ליצן, שעשה לה בלונים בצורות.
רצנו קדימה ואחורה, מול הים, עם הרוח ונגד הרוח (שהעיפה למילואימניק את הבלורית ואת התריס). קפצנו, נפלנו וקמנו. 


חלצנו נעליים ושיחקנו בארגז החול הגדול שבמרכז הטיילת.


"בא לי משהו" היא ביקשה.
אז עצרנו לאכול.

















 החול מצא חן בעיניה, היא ביקשה לחזור.
חזרנו.


הרוח נרגעה, הבטן התמלאה וגם המילואימניק הצליח לגלות את הקסם הזה, של החול הרך והחם, כשניסה להיעמד בו.  



 והמשכנו ללכת, עד הקצה. מדי פעם עצרנו.




היו המון אנשים, אבל לא היה צפוף, ובכלל היינו עסוקים בלרוץ, ולקפוץ ולעשות באלגן.
וליהנות מהשום כלום הזה.
מהמטוסים שעברו בשמיים. האופניים שחלפו לידינו. הסירות ששטו בים.
מהרגליים היחפות על הדק.
הפנינים שלה, הצחוק שלו, הזמן שלנו.
והגלידה. 




* * *





13 באפריל 2012

פירורי מצה

יש כבר ריח של חזל"ש באוויר. פסח נגמר.

נכון שהשנה הרווחנו עוד יום על-החשבון, אבל הוא כבר לגמרי במתחם הסופ"ש, מאפשר לנו להתרפק עוד קצת על החופש המעולה. במורד הגרון מתחלקת מועקה של שביזות יום א'. 


פסח מעולם לא היה הפייבוריט שלי. לא כשהייתי ילדה (למרות הבנפיט המרשים של חופש ארוך), לא מאוחר יותר, כחיילת (ומי שלא עשתה תורנות מטבח בערב פסח לא ידעה עבדות מה היא) וגם לא אחר-כך, כשנאלצתי למלא כיסיי באנטי-היסטמינים ושאר ירקות להקל על האלרגיה הארורה.

בשנים האחרונות למדתי לחבב אותו. לא יודעת להסביר בדיוק אבל משהו בהתחדשות הזו, של חילופי העונות והאביב שכאילו מפתיע, ומגיע בבת אחת. מתפרץ.
"דווקא נראה לי שאת יודעת להסביר את זה במדויק" מוכיח אותי היודל "זה הבגדים".

נו, טוב.
זה הבגדים. זה הימים שמתארכים, והאור ששוטף אותם, והאווירה המשפחתית של החג והחופשה המשפחתית (שמעצם טיבה וטבעה הולכת ומלאת אותי ככל שאנחנו גדלים כמשפחה) וניגון עליז שמזמזם באוזן וקלילות כזו, שמתערבלת. וזה גם הבגדים.

הארון נהיה קל יותר. עליז יותר. שמח.
האביב קצר נורא. מגיח פתאום, כאילו בלחיצת כפתור, ואז גם נעלם מיד. מפנה את המקום לקיץ.

בשבוע שעבר עוד התלבטתי, לקראת ליל הסדר, אם יהיה באמת חם. 
"הערבים עדיין קרירים" חשבתי בקול עם החזאי התורן שלצדי, אלא שהוא (שרצה, בעיקר, לקדם את תוכניתו להופיע לסדר בכפכפי אצבע, לא פחות) נאחז בתחזיות.
"יהיה חם" הסביר כשהתארגנו, בוחר מבין הבגדים שהכנתי את האופציה הקלילה והמודולרית יותר.
למרבה המזל, הוא צדק. מזל שהגמדים היו לבושים קליל יחסית.
למרבה הצער, הוא צדק. היה חם.

























כמה חם היה?

היה לוהט.

המילואימניק להט, למען הדיוק. 

עשר דקות לתוך ה"מה נשתנה" הספיקו לו עד שהניף דגל אדום.


מה נשתנה הלילה הזה מכל הלילות? שומדבר, רבאנן. שוב פעם הוא חולה.

* * *
שלא תגידו שאני לא בנאדם חיובי.
הנה ווקשע, חצי הכוס המלאה:

מה יצא לנו מכך שהעברנו את הסדר בהסבה לשמאל, בניסיון לנמנם מילואימניק חלושעס?
שיכולנו להלביש לו את אותם הבגדים בערב החג השני, מבלי להיחשד במיחזור.


*כמעט* את אותם הבגדים.
הג'ינס של זארה התגלה כרכישה המוצלחת אם לא ה... ממש סופר-פרקטיקו-שיק. לא רק יפה ומשופשף, אלא גם דק יחסית, נוח וגמיש. בנסיבות אלו, הוא זכה לתואר חביב הקהל אך הודח ממשבצת בגדי החג. את מקומו תפסו המכנסיים האלו, שכבר התפייטתי עליהם בעבר.

* * *
וכאילו כדי לפצות על ליל הסדר, החג השני היה בסימן שני גמדים מתוקים להפליא.

"שובי, אתה כזה חתיכי!" היא קראה לו "בוא, הנה, אמא תצלם אותך"


"אמא, אני רוצה ללבוש את החצאית האדומה החדשה והנעליים החדשות" היא ביקשה.
"אבל הנעליים האדומות יותר מתאימות" ניסיתי לשכנע.
"אז בסדר" היא התרצתה, "נעליים אדומות. ותצלמי אותי. ואז אחר כך נעליים חדשות, ורודות".

התפוח לא נופל רחוק מהעץ. והעץ היה מאושר.
או לפחות התפוצץ מנחת.


* * *



6 באפריל 2012

שמחה רבה (סימנים של אביב, שאריות של חורף)


לפני חודש בערך התחלתי סוף כל סוף לרוץ. זה, אם להודות על האמת, סימן אביבי בפני עצמו, שמלמד שאימת הקיץ הקרב והתובנה שבקרוב יטפסו הטמפרטורות ולא אוכל עוד להסתתר תחת שכבות הבגדים עשו את שלהן, ואני הואלתי סוף סוף לדרדר את גופתי העצלה ולנסות ולהגשים את הניו ייר רזולושיין שהגיתי בערבו של ראש השנה האחרון, לרזות קצת.

העניין עם הריצה הוא שהראש פנוי למחשבות. ותכנונים. ורשימות, של מה שצריך, ומה שנגמר ומה שעוד נשאר, מחשבה אחת מובילה לאחרת במה שבין כדור שלג, מדרון חלקלק ואפקט פרפר חמקמק...   

ככה יצא שהזנקתי את עצמי בעודי מנסה להגות מה ילבשו הגמדים למסיבת הבת-מצווש המשפחתית שהתרגשה עלינו לטובה כמה ימים מאוחר יותר. ובעודי מנסה לרפרף, במחשבותיי,  על תכולת הארון שלהם, נזכרתי פתאום בכמה וכמה פריטים שנרכשו בתחילת החורף ועוד לא יצא להם ללבוש. מיד התנגן במוחי המנון פולני ידוע, שעיקרו ילדים שנולדו תחת כוכב ו/או עם כפית זהב בפה וחשתי חוסר נוחות רבה נוכח הצרכנות הבלתי נבונה שכרוכה בתגלית מעין זו. למרבה המזל, תחושת אי-הנוחות חלפה כעבור שניות ספורות. למרבה הצער, היא התחלפה בבושה וכלימה מבית מדרשה של הבלעבוסטע על כך שמלתחת החורף עולה על גדותיה, שרב אביבי אחד כבר מאחורינו ואני טרם התפניתי לסדר את הארונות.  מיד כינסתי עם עצמי ועדת חקירה לבדיקת נסיבות המקרה שהמליצה להטיל את האחריות למחדל על היודל, שבשל האספירציות המטראולוגיות שלו הכריז מבעוד מועד כי עד סוף מרץ עוד צפויה מערכה חורפית אחת לפחות וגרם לי להקל ראש בהכנות הנדרשות.

על רקע כל אלו התבקשו שתי מסקנות בלתי-נמנעות, שצריך לסדר את הארונות ולקנות לגמדים בגדים. והכיצד תזמר הגמדה "תפרו לי בגד עם כיסים"? עם קולקציית החורף?!???

צריך, הא?

* * *
מודה ומתוודה: סידור הארונות הוא מסוג המטלות החביבות עלי. הייתי מרחיבה ומשתפת אתכם בסודות מחדר הארונות ועיקרי תורת המיון, הקיפול, הארגון והאחסון אך אני באמת ותמים חוששת להסתכן באשפוז כפוי.


האבחנה הקלינית עשויה להיות הרבה פחות מחמיאה בהתחשב בכך שככל שהארון מבולגן יותר מכלתחילה, כך אני מוצאת את העניין מאתגר יותר, ונאנחת בסיפוק עת הושלמה המשימה.


מתה על התחושה הזו - שביעות רצון שמתפשטת, ככל שהערימות מוצאות, לאיטן, את ייעודן. חלקן לארגזי הפלסטיק הגדולים, מיעוטן לשקיות - להעביר הלאה. רובן הגדול מצטופף כתף אל כתף במגירה.
זה לא רק הסדר בארון, שעושה לי טוב, אלא גם השמחה הזו, ההתרגשות, לגלות פתאום בגד אהוב שנשכח או כזה שחשבתי שכבר קטן ולא יילבש עוד. קצת כמו לפגוש ברחוב מכר אהוב שלא ראית אותו הרבה זמן.

למשל הקרדיגן הזה, של keds (פולו קלאב).
לגמרי גיק שיק, מתוק להפליא. אני לא זכרתי בכלל שקניתי אותו, אבל התמונות מספרות שהמילואימניק אפילו לבש אותו (לפחות) פעם אחת..



או הז'קט פוטר הדו-צדדי הזה של עדה-עדה, שעד עכשיו לא היה מספיק חם כדי להצדיק את עצמו לבדו, ודווקא במעבר מתגלה בתור שכבה עליונה מצוינת, לבקרים ולערבים, כשעוד טיפטיפונת קריר..


היו גם כאלו שלא ממש נשכחו בארון, אבל סתם לא זכו לקרדיט שהגיע להם.
השילוב הזה, נגיד, היה ללא ספק סוגר הפינות הלאומי של העונה.

הקפוצ'ון הזה, מפליז דק-דק ורך, התגלגל אלינו במקרה, החלפה של מתנה שקיבלה ליומולדת. אבל אני התאהבתי בצבעים ובדוגמא (א-לה carters שיק) שאיכשהוא, בסופו של דבר, תמיד הלכו עם הכל.
 במיוחד עם האפודה הצמרירית של מיננה, שכל כך התלהבתי ממנה שהייתי מוכנה לקנות אותה בכמה מידות גדולות יותר, שיהיה בבית (כי במידה של הגמדה כבר לא נשאר). מאוחר יותר התברר שדווקא בזכות המידה הגדולה יותר היא הלכה מצוין בתור שכבה עליונה אבל לא מסרבלת.

היו גם כאלו שהאביב רק עשה להן טוב.
נגיד, החולצה הזו של "ינשופים", אם כבר מדברים על פריטים שלא זכו לקרדיט המגיע להם.
פוטנציאל לא ממומש, ממש.

טריקו דקיק, צווארון בובה, ונקודות שמדברות ישר אל הלב שלי.
החורף עשה לה לא טוב: דקה מדי לבדה, אבל כל גופיה מתחת הציצה מקו הצווארון, וכל שכבה עליונה חנקה אותו. היא חיכתה בסבלנות שהחורף ייגמר ויצאה מהארון.
 

 * * *
 "לא צריך לקנות להם כלום!" הכרזתי בעיניים בורקות מעבר לערימות הבגדים, כשהושלמה המשימה  "יש להם המון בגדים!"
"באמת?!" היודל התקשה להאמין לי. 
בצדק.

"כן, כן" התעקשתי. את החולצה המנוקדת תיכננתי להצמיד לסרפן שקניתי לגמדה לפני שנה ב-H&M וטווח המידות הבלתי הגיוני שלהם שלח אותה לגלות בארון, עד שנזכרתי בה פתאום. 
למילואימניק היו כמה בגדים חדשים שקיבל ליומולדת, אלא שהם היו קצת גדולים מדי.

"אני רק אקפוץ להחליף מידה" עדכנתי את היודל, בדרך לאימון נוסף.
אלא שלאלוהי ההוניגמן היו תוכניות אחרות והמכנסיים היחידים שהיו במידה שלו היו קצרים. זה כמובן לא מנע ממני לקחת שני זוגות ולהוסיף עוד חולצת פולו, שאומנם לא היו חגיגיים כנדרש, "אבל לא נורא, שיהיה להמשך העונה".
עכשיו כבר המילואימניק היה *צריך* בגדים, ואני מיהרתי לזארה, מצאתי שם ג'ינס משופשף וכחול וחולצת סריג לבנה, עם צווארון וי וכיס קטן בצד.

הפעלתי את ההליכון שיכורה מנחת, בעודי מסכמת עוד רכישה מוצלחת ומנתחת את יתרונותיו של האאוטפיט מנצח, גם יפה וגם אופה, גם שיקי, חתיכי ונוח וגם מצליח למנן במדויק לוק חגיגי אך לא מתאמץ. אבל המחשבות מיד החלו לנדוד.

"החולצה המנוקדת לא מספיק חגיגית" חשבתי. ובכלל, סירייסלי? סרפן? ועוד בחום? לא שהוא לא יפה, חלילה, אבל הלוק הכללי לא הרגיש לי פסטיב אנאף. בכל-זאת, מדובר בסולנית "מה נשתנה", לא פחות. "אז מה? תרוצי עכשיו לחפש משהו חדש..?" ניהלתי דיון רטורי עם עצמי, משכנעת את המשוכנעים. שעה קלה קודם, בהוניגמן, נעצרתי על קרדיגן לבן מנוקד בורוד, ורשמתי בפני לחזור ולרכוש אותו בהקדם האפשרי. ווקשה, ולא דקה מאוחר מדי. מיד גם שידכתי אותו, בראשי, לשורטס שקניתי לה ב-keds וחיכו כל החורף לטופ שיילך איתן. "רק חסרה חולצה מעניינת" רשמתי לעצמי לטפל בזה בהזדמנות הראשונה.


* * *

החולצה המנוקדת תבעה את עלבונה בשבת שלאחר מכן.

באקלים הישראלי יש מעט מאוד ימים שהם "בדיוק": שטופי שמש ומוארים למדי, לא יבשים מדי, או רטובים מדי או חמים מדי. ימים כאלו, אביביים, שכיף להיות בחוץ ולהתחרדן בשמש.

משחל הפיחות במעמדה והיא הפכה לקזו'אלית להפליא החולצה המנוקדת התגלתה דווקא בתור הפייבורטית לשבת בבוקר אביבית כזו, כשנסענו לשבת אמנים בקרית טבעון.

הסתובבנו ברחובות, בין דוכנים של ממש ודוכנים מאולתרים, ילדים שמכרו לימונדה ועוגות (בוי סקאוט סטייל). היה אוורירי במידה, ובאוויר התערבלו ריחות של פריחה, המון קולות ומנגינות - של תלמידי התיכון ששרו על הדשא במתנ"ס וגם החבורה המקסימה הזו.
משהו הרגיש לא כל כך מכאן (והזכיר לי נורא את בנות גילמור וסטארס הולו) ודווקא החולצה המנוקדת השתלבה מצוין. וגם המשקפיים.


* * *

והנה מה שילבשו הגמדים הערב.


 יצא לי טוב, השרב הזה.
הגרביונים יהיו הראשונים ללכת, אם באמת יהיה חם כל כך. נתפסתי בלתי מוכנה! הבוקר גיליתי שכל הגרביונים הלבנים שלה נקרעו, ובשל הסיכוי הקלוש למצוא בשלב הזה של העונה גרביונים, אפילו לא חשבתי לחרף את נפשי ולצאת לחפש. אם לא יהיה חם, אני אבקש מכל הנוכחים להתפעל ממנה מקו המכנסיים וצפונה (ובינינו, מה שחשוב, שכשנצלם אותה עומדת על הכסא, בשלב הקושיות, השולחן ממילא יסתיר אותם...)


גם כאן, הנעליים יהיו הראשונות לרדת, אם יהיה חם מספיק כדי ללכת בלי גרביים (נמאס לי לגרד אותו מהרצפה אחרי שהוא מחליק בגלל הגרביים האלו!)
לא נראה לי שיהיה חם בשביל חולצה קצרה, אבל המילואימניק, שזכה בשמו לא בכדי, סובל מחום. אז הכנתי לכל מקרה שלא יהיה. מקסימום תמיד אפשר להלביש מעל את הז'קט של עדה.

הכיטוב, יהיה חם, יהיה קר, יהיה בסדר..
ויהיה שמח.
מתה על פסח!

חג שמח ומ.עולה שיהיה!!